Zoeken in deze blog

Pagina's

woensdag 11 mei 2016

Geboortelijn

Een maand geleden kregen wij er een buurmeisje bij. En als kraamcadeautje haakte ik voor haar en haar mama, papa en zusje een vlaggenlijn met haar naam.Het is zo'n leuk patroontje dat ik ze zeker nog vaker ga maken.
Ik haakte ze na van een afbeelding gezien op Instagram.

Ik heb ze als volgt gehaakt:

Maak een magische lus
Toer 1: Haak 3 lossen (= eerste stokje), 3 stokjes,3 lossen, 4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes, 3 lossen en sluit met een halve vaste in het eerste stokje
Toer 2 t/m 5: Haak 3 lossen(= eerste stokje), haak in ieder stokje uit de vorige toer een stokje. Haak in iedere hoek: 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje
Toer 6: Haak om 2 zijden van het vlaggetje een rij vasten. Begin in een hoek met 3 vasten, in de punt onderaan haak je 6 vasten, eindig in de hoek weer met 3 vasten
Toer 7: Haak met de kreeftensteek weer terug over de vasten.
Met de kreeftensteek haak je van links naar rechts, dus terug. Haak 2 lossen, sla 1 vaste over en haak een vaste in de volgende vaste. Herhaal dit.

Ik heb gekozen voor de kreeftensteek omdat deze steek wat vaster/steviger is. Gehaakte vlaggetjes krullen snel. Met deze steek hoop ik het te verminderen.

Haak de vlaggetjes aan elkaar met een ketting van lossen en daarna nog een rij vasten. Kijk zelf even welke afstand je mooi vindt tussen de vlaggetjes.

Uit vilt heb ik de letters geknipt. Zelf heb ik ze met textiellijm erop geplakt. Maar let op dat je de lijm er heel dun opsmeert anders kleurt het geel op.
De letters erop naaien kan ook en dan loop je dit risico in ieder geval niet.

Als finishing touch heb ik er nog een satijnen roosje opgeplakt.


Veel succes!

2 opmerkingen:

  1. mooie vlaggenlijn, dat zal vast erg gewaardeerd worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke geboorteslinger. Slim idee om een stevigere steek te gebruiken. Want het effect is het best als de vlaggetjes mooi recht blijven hangen. Dank je voor het patroon.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen