Zoeken in deze blog

Pagina's

zondag 14 oktober 2018

Dots & doilyparty deel 1Waar zal ik eens mee beginnen? Met hoe tof dit feestje was? Of wanneer en waar dit feestje plaats vond? Of zal ik beschrijven wat we allemaal gedaan hebben?

Maar het liefste wil ik helemaal aan het begin beginnen. En dat is vanaf het moment dat ik Joyce en Chantal leerde kennen.In aantal jaar geleden werd ik voor het eerst uitgenodigd voor een Instagram-haakfeestje. Al gauw volgde er meer. Deze feestjes werden door het hele land georganiseerd. Omdat het vaak echt een heel eind rijden was, ging ik al snel op zoek naar een andere haakster uit het zuiden om samen te rijden. En zo kwam het dat Joyce (@vanmez11) en ik gingen carpoolen.

De eerste keer was heel raar. Je spreekt met iemand af die je alleen via Instagram kent, maar nog nooit in het echt hebt ontmoet. We  hebben elkaar verteld in welke auto we reden, zodat we elkaar ook zouden vinden. Want ja, hoe ziet de ander er eigenlijk uit??
En dan stapt die persoon bij je in de auto en vervolgens zit je anderhalf uur met elkaar te kletsen alsof je elkaar al heel lang kent.

Vorig jaar september werden we uitgenodigd voor het haken-en-plukkenfeest in de buurt van Nijmegen. Vanaf dat feestje stapte Chantal (@sjantietop) ook in. Nog meer gezelligheid in de auto. En weer was er een klik!

Wat hebben we samen veel kilometers afgelegd en wat hebben we veel gelachen en gekletst. Soms zagen we elkaar wel 2 á 3 keer per maand. In de periodes dat er minder feestjes waren, gingen we elkaar zelfs missen. Maar gelukkig konden we gezellig appen en noemden we onze app-groep: Traveling crocheters.

We hebben ons vaak afgevraagd waarom er in het zuiden nooit een feestje was. Waarom moeten wij altijd zover rijden?! Vaak opperden we dat we het dan maar zelf moesten organiseren. Maar voordat er concrete plannen ontstonden ging er toch een hele tijd overheen.

Maar het idee liet ons niet los. De eerste ideeën begonnen te ontstaan, maar we wilden wel een feestje dat anders was dan de feestjes waar we geweest waren. We wilden er toch graag onze eigen stempel op drukken. En zo kwam Chantal met het idee om het haken en stippen samen te brengen. Dit is iets waar we alle drie gedreven in zijn en zelfs workshops in geven of hebben gegeven.
Een aantal maanden geleden hebben we dan toch de koppen bij elkaar gestoken en onze ideeën tot leven gebracht.

Wat hebben we voorpret gehad, want er kwamen zoveel leuke en enthousiaste reacties/aanbiedingen en sponsors op ons pad. Er ging een wereld voor ons open. Ons idee werd nog mooier en leuker dan dat we ooit hadden durven dromen.Maar  ook kwamen we erachter dat het veel werk was en dat dit af en toe ook tot stress kon leiden. Gelukkig konden we elkaar dan toch opbeuren.


Maar wat was het de moeite waard!!
Lieve, lieve, lieve Chantal en Joyce, het was top om dit met jullie te mogen doen! Op naar het volgende feestje: dotsanddoilyparty 2.0!In het volgende blogbericht zal ik meer over de dag zelf vertellen. Ook zal ik dan het haakpatroon van de doily en het stippatroon van het tegeltje met jullie delen.
Nieuwsgierig naar meer foto's van ons feestje. Op Instagram vind je onder de hashtag dotsanddoilyparty meer foto's.Groetjes Doreen!