Zoeken in deze blog

Pagina's

zondag 28 oktober 2018

Dots & doilyparty deel 2In mijn vorige bericht heb ik geschreven over hoe ik Chantal en Joyce heb leren kennen.
En zoals beloofd zal ik in dit bericht over ons feestje schrijven. En natuurlijk het haakpatroon van de doily en het stippatroon van het tegeltje delen.Zaterdag 29 september was het dan na maanden van voorbereiding eindelijk zover.
Om half 9 vertrok ik, met mijn pannen soep, richting Eersel. Na een tussenstop bij Joyce kwamen we rond half 10 bij Chantal aan waar het feest in de tuin plaats zou vinden. De partytent was al eerder die week opgezet en de tafels en stoelen waren er al door een aantal sterke mannen ingezet.

Het versieren kon beginnen. En een beetje haast was wel geboden want om 12 uur werden alle gasten verwacht. Gelukkig had Chantal een aantal lieve mensen geregeld die ons wilden helpen.
Ruchama en Maaike van Flora Castle waren ondertussen ook al druk in de weer met het aankleden van de tafels met hun prachtige tafellopers, servetten en servies.Om 12 uur was het dan eindelijk zover; ons feestje kon beginnen!
Voor iedere gast stond een mooie papieren zak klaar met daarin bolletjes katoen van Hobbii, 1 tegeltje, een DOT. van een label van Mez11, het haakpatroon van de doily Dot, de stippatronen van tegeltje Dot en een rolletje washi tape. Alle benodigdheden om deze middag aan de slag te gaan.

Toen iedereen zijn plekje had gevonden (op de tafels lagen leuke houten knopen met daarop de namen van de gasten) begonnen we ons feestje met een 'kort' welkomswoordje. We hadden afgesproken wie wat ongeveer zou vertellen, maar het werd uiteindelijk een ietwat langer hilarisch verhaal. Voor het beeld; lees mijn vorige blogbericht en dan aangevuld met grappige details. En de uitspraak van de dag begon in het woordje van Chantal en was "Goodiebag, zei ik goodiebag??"

Na het ons woordje stond er een heerlijke lunch klaar. Lekkere soep (als je dat van je eigen soep mag zeggen) en heerlijke belegde broodjes en wraps van Dit eten en drinken. Er werd heerlijk gegeten, gedronken en vooral veel gekletst. Wat was het een gezellig clubje bij elkaar.
Na het eten begonnen de eerste dames langzaamaan met stippen of haken. Voor ons tijd om ons klaar te maken voor de tombola: de eerste ronde van verwennerij voor onze gasten. We hadden een heleboel lieve sponsors bereid gevonden om leuke prijzen beschikbaar te stellen. Door middel van lootjes bepaalden we in welke volgorde ieder een mooie prijs uit mocht kiezen.Na deze ronde zat iedereen ondertussen druk te stippen en te haken. Wij konden ronde 2 starten van de grote verwenmiddag. We voelden ons net Oprah Winfrey. Voor ieder hadden we van Borgo de Pazzi 2 pakketten met daarin 8 of 10 bollen wol gekregen. Allemaal garens uit de nieuwe collectie! In 2 rondes mocht ieder zich 2 pakketten uitkiezen. Het nieuwste magazine van Borgo 'Let's get cozy' ging ook rond en de eerste projecten werden al uitgezocht.
Kun je je de verbaasde blikken voorstellen toen we ook nog met tassen aan kwamen lopen met daarin nog voor ieder een aantal bollen Borgo-garen waaronder voor ieder een prachtige streng Bibi?
"Goodiebag, zeiden we goodiebag?!" Nee lieve dames, dit was nog niet de goodiebag....
Helaas ging deze gezellige middag veel te snel voorbij. Voor we het wisten was het al 4 uur. Tijd om dan eindelijk de goodiebag (zei ik goodiebag?!) uit te delen.
Iedereen ging met de handen vol naar huis. En wij.... wij hebben intens genoten! Wat was het tof! Wat was het hartverwarmend en wat hadden we een clubje super lieve dames bij elkaar! Dames, bedankt voor deze toffe middag!En zoals beloofd zal ik met jullie de patronen delen van de doily Dottegel Dot en tegel Dot 2.
Het zou leuk zijn wanneer jullie de hashtags #doilydot en #tegeldot gebruiken. Dan kunnen wij jullie mooie creaties volgen.
Tip van Joyce: van de doily Dot kun je een doily Dotje maken door de toeren 1 t/m 4 volgens het patroon te haken en in toer 5 een ronde vasten te haken.
De geweldige labeltjes zijn te bestellen bij www.mez11.nlEn natuurlijk willen we onze sponsors heel erg bedanken. Zonder jullie was het ons niet gelukt!
Flora Castle, Borgo de Pazzi, HobbiiRosa-liefs, Royal Talens, Ylabox, Yarn and Colors, Stipstijl, Wolplein, Illeke, Saskia Laan, byClaire, Basic Lodge, Gekkleurd, Huis en Haak, Janna, Studio Babs, Kunstburg, van den Hurk Eersel, Plamirel
Maaike, bedankt voor de prachtige foto's!