Zoeken in deze blog

vrijdag 11 maart 2016

Gehaakte omslagdoekHet is alweer een hele tijd geleden dat ik deze omslagdoek haakte.
Het was een verrassing voor mijn schoonzusje die graag een omslagdoek mee op haar reis naar New York wilde (jammer dat ik toen geen visitekaartjes mee heb gegeven, want ze kreeg heel veel complimenten over haar omslagdoek.....  goh, ik had rijk kunnen worden, hahaha)

Later heb ik er nog een gehaakt voor mezelf met Julia-wol van de Zeeman.
Daarna nog een voor mijn dochter ....... toen nog een voor mijn schoonmoeder..... Vervolgens was ik deze omslagdoek even helemaal beu. Want ik hou van haken maar wel met een beetje afwisseling en geen productiewerk.

Ondertussen haakt mijn schoonmoeder ze zelf voor de rest van de familie aan de hand van het patroon dat ik destijds op Facebook heb geplaatst.
Omdat het niet heel makkelijk terug te vinden is, doe ik het jullie nog een keer cadeau.

Het is een heel eenvoudig patroon en haakt zich lekker snel!

Wat heb je nodig:
3 bollen Julia (ander garen kan natuurlijk ook)
haaknaald 9


Haak 4 lossen en maak er met een halve vaste een ring van. 


Haak 4 lossen (1e stokje en 1 losse). Haak 1 stokje, 1 losse, 1 stokje in de ring.


Haak 3 lossen en keer je werk. Haak nog 2 stokjes in het onderliggende stokje, je hebt nu een cluster van 3 stokjes. Haak vervolgens 1 losse, 1 stokje in het stokje van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes in het laatste stokje van de vorige toer.


Haak weer 3 keer lossen en keer je werk. Haak nog 2 stokjes in het onderliggende stokje van de vorige toer. Haak 1 losse, sla 1 stokje over en haak 1 stokje in het volgende stokje. Haak 1 losse, 1 stokje in het stokje van de vorige toer, 1 losse, 1 stokje in het volgende stokje van de vorige toer, 1 losse, 1 stokje overslaan en 3 stokjes in het laatste stokje.

Blijf dit herhalen: Aan het begin en aan het eind van de toer haak je 3 stokjes in 1 steek. Daartussen haak je steeds 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 1 stokje, enz.


Herhaal dit tot 2 bollen Julia op zijn. De 3e bol heb je nodig voor de rand.

Ik heb als rand het patroon gebruikt van de Tranquility van Drops Design
Maar je kunt natuurlijk voor elke rand kiezen die je mooi vindt.

Veel haakplezier!